Ervaringen

Verhaal van een ex-verslaafde…

Geplaatst

Toen ik voor het eerst met CHAP in aanraking kwam, was ik onder de indruk. Alleen al het bestaan van een groep mensen die vrijwillig en onbevangen het gesprek aangaan met mannen in de prostitutiestraat, om te zoeken naar een weg om te stoppen met prostitutiebezoek, dat vond ik een geweldig initiatief.

Het raakt mij omdat ik zelf ook een bezoeker ben geweest. Ik kan u uit eigen ervaring vertellen dat stoppen met deze verslaving heel moeilijk kan zijn en een lange weg is. Er zit nogal veel achter. Via professionele hulp kwam ik erachter dat ik onverdraagzaam was t.o.v. mijn negatieve emoties. Seks was voor mij een manier om mijzelf te verdoven of te troosten. Het was een uitvlucht zonder uitzicht. Deze ontdekking was erg pijnlijk en confronterend. Mede dankzij een persoonlijke coach heb ik dit weten te overwinnen en ben ik vrij geworden van mijn verslaving. Ik sta veel dichter bij mezelf en kan steeds beter met mijn emoties omgaan. Inmiddels ben ik al drie jaar gelukkig getrouwd en heb ik de rijkdom van echte en pure liefde leren ervaren. Dit leven gun ik iedere man, die hiermee worstelt.

Daarom draag ik het vrijwilligerswerk van CHAP een warm hart toe! Ik hoop en bid er veel mannen bereikt zullen worden en de juiste weg naar hulp en bevrijding vinden.